UKLETA KUĆA
Milomir Radosavljević


Godina 2011, izdanje - I, format - 20.5 x 13.5
Žanr - roman
Strana - 190
Cena 600 Din

Edicija - Specijalna izdanja
   
Zaplet oko jedne usamljene kuće i njene tajanstvene vlasnice Bojane Sovilj, građen je znalački poput najboljih ostvarenja čuvene Agate Kristi. Radnja romana događa se u zabačenom provincijskom mestu podno Kopaonika i obuhvata period od početka XX veka do današnjih dana. Splet događaja i okolnosti je takav da pobeđuje celokupnu pažnju onog koji se odluči da pročita ovu pomalo neobičnu knjigu. Čita se lako i sa znatiželjom. Događaji se smenjuju takvom brzinom da čitaocu ponestaje dah u žurbi da što pre sazna šta se događa na sledećoj strani (Hranimir Hrane Milojković)

Od istog autora:

OD SREĆE DO OČAJA

Nemojte se iznenaditi ako se jednog dana probudite a sve u šta ste do juče verovali danas je laž... Bio je uspešan u poslu, imao je spokojan porodični život i dvoje divne dece... Da li je zaista bilo tako? Roman „Od sreće do očaja“ ispituje složenost ljubavnih odnosa - kada prevara i izdaja isplivaju na površinu, srce ostane ogoljeno a sve šta smo verovali pretvori se u privid. Ovo je inteligentna, uzbudljiva i pitka priča puna lukavih preokreta i zanimljivo portretisanih likova povezanih čudnim vezama. Vodeći ovu osetljivu temu, zadivljujuće vešto, autor nas navodi da prepoznamo zamke lažnih ljubavi, licimerja, sujete i privida u sopstvenom životu.

broš povez, 20,5 x 13,5, latinica, roman, prvo izdanje, 2008 god. 231 strana.
ISBN 978-86-7784-131-7
Cena 500 Din
ANA SETA

Autor romana na zanimljiv,uverljiv i poučan način govori o nesrećnoj sudbini mladih i lepih devojaka. Radnja se odigrava dinamično sa puno preokreta i neizvesna do kraja. Mladost donosi bezbroj grešaka, nepromišljenih odluka, buntovnički stav, neslaganje sa roditeljima; sledi se govor srca, a ne razuma, beskrajno se veruje tako da stvarnost postaje privid i greške su fatalne. Čitaoci retrospektivno saznaju o potresnim događajima iz života običnih devojaka koje su neopaženo upletene u kriminalne krugove narko-dilera i makroa. Ana Seta, glavna junakinja, uspeva da se vrati, nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, normalnom porodičnom životu.

tvrd povez, 20,5 x 13,5, latinica, roman, II izdanje, 2011 god. 196 strana.
ISBN 978-86-7784-172-0
Cena 600 Din
POLJUBAC STRŠLJENA-----RASPRODATO

Vrlo pitko i zanimljivo. Što se dublje zalazi u štivo, jača želja da se roman pročita odmah i do kraja. Iz stranice u stranicu znatiželja raste, tako da čitalac prosto ostaje bez daha. To se od romana ovakve vrste i traži. ukus gorčine koju čitalac ima na kraju kad sklopi korice pročitanog romana podstiče na duboko razmišljanje. Zašto je u Srbiji tako, kako je autor bez ulepšavanja prikazao? Koji su uzroci? Kako promeniti stanje? (iz recenzije Hranimira Hrana Milojkovića).

tvrd povez, 13.5 x 21.5, latinica, roman, I izdanje, 2012 god. 174 strana.
ISBN 978-86-7784-230-7
Cena 600 Din
PRAZNA SRCA

Putujem da nađem svoje srce, da nađem sebe. Ako uspem da uđem u svoje srce, onda sam spasen, a to znači da sam pronašao sebe. U protivnom lutaću ceo život i hodaću bez cilja,, bez stvarnosti, po praznom prostoru, koračaću hiljade i hiljade koraka u prazno. Prazan život, prazno srce, tužne i mutne oči. Glavni junak je u dijalogu sa jednom od žena koje su ušle u njegov život. Tri žene istovremeno na tri različita mesta osvajaju glavnog junaka. Ovo je pre svega psihološki, zatim socijalni, čak i kriminalistički.... (Nenad Radoš, književnik)

tvrd povez, 20.5 x 13.5, latinica, roman, prvo izdanje, god. 208 strana.
ISBN 978-86-7784-287-1
Cena 600 Din
 
 
 
 
 

   
Izdavačko preduzeće Legenda K.D. Lomina 4, 32000 Čačak, 032 348 648, legenda@eunet.rs