SVITAK OD OŽILJAKA
Dragana Đurković-Tošić

Godina 2015, izdanje - prvo, broš povez, 20.5 x 13.5
Pismo - ćirilica
Žanr - poezija
Strana - 108

SVIRAJ, TRUBO
Nikola Nika Stojić

Godina 2015, izdanje - prvo, broš povez, 20.5 x 13.5
Pismo - ćirilica
Žanr - poezija
Strana - 117

Izdavačka kuća Legenda osnovana je 1997. godine i obavlja izdavačku delatnost u okviru 10 biblioteka. Sarađuje sa velikim brojem istaknutih domaćih autora u zemlji i inostranstvu.

Svoju izdavačku delatnost ostvaruje u raznovrsnim žanrovima: literatura za decu i tinejdžere, objavljuje knjige mladih i starijih književnika, početnika, beletristriku, dela svetskih i domaćih klasika, publicistiku, istoriografiju, memoarsku i biografsku prozu neposredne prošlosti i savremenih tema od istorije do rock muzike, psihološku naučnu-popularnu i praktičnu knjigu. Skoro sve i za svakoga, odabrano, proverite.

Trenutno raspolazemo sa 320 naslova.


PLANINARSKE TRASVERZALE U SRBIJI
Borisav Čeliković

Godina 2013, izdanje - I, format - 12.5 x 17.5
Žanr -
Strana - 352
ANTOLOGIJA IZVORNOG NARODNOG STVARALAŠTVA
Nikola Nika Stojić

Godina 2013, izdanje - I, format - 12.5 x 17.5
Žanr - antolog.izvornog stvaralaštva
Strana - 308
RAZGOVORI SA OGLEDALOM
Dubravka Miljković

Godina 2008, izdanje - prvo, format - 20,5x13,5
Žanr - Psihologija samopouzdanja
Strana - 299
MOLITVA ZA OCA PROHORA----RASPRODATO


Godina 2015, izdanje - IV, format - 10,5 x 17,5
Žanr - roman
Strana - 400
KRALJEVSTVO LJUBAVI I ZLA-----RASPRODATO


Godina 2011, izdanje - II, format - 17x11
Žanr - roman
Strana - 603

   
Pretraga po nazivu dela:
   
Pretraga po autoru dela:

19 03 2014
PLANINARSKE TRASVERZALE SRBIJE

Knjiga o planinarskim transverzalama u Srbiji nastajala je je tokom prethodnih desetak godina od kada se autor B. Čeliković počeo zanimati za transverzale, u početku je to bio obilazak, a kasnije i istorijat. O transverzalam se malo zna srazmerno njihovom značaju. Razlog je što su se naka društva koja su gazdovala transverzalama u međuvremenu ugasila, a sa njima i transverzale. Činjenica je i nepoznavanje u samim društvima šta u stvari transverzala predstavlja i šta treba da sadrži.Ovo je koristan priručnik, ne samo planinarskim vodičima prilikom planiranja i organizacije planinarskih akcija, već i planinarima i drugim ljubiteljima prirode kao podsticaj za induvidualni obilazak pojedinih transverzala i njihovih delova. ovo je istorijski pregled razvoja transverzala. Ova knjiga je od značaja prilog istoriji planinarstva i planinarske organizacije.


SOLUNCI GOVORE
Antonije Đurić

Istorija im je dodelila ulogu: da svojom bez primernom hrabrošću, ratničkom smrću, patnjom i samoobnavljanjem, žudnjom za slobodom i svojim oružjem odbrane čast otadžbine i da potomcima, sinovima i unucima, ostanu nepresušni izvor ljubavi i odanosti prema rodnoj grudi. U tom otadžbinskom ratu poginula je svaka druga muška glava Srbije. Posle sjajnih pobeda na Ceru i Kolubari, ratni vihor ih je bacio na vrletne staze albanskih gudura, kojima su se kretali goli i bosi, iznemogli od gladi, promrzli od studi. Grejala ih je samo ljubav prema otadžbini. A otadžbina nije samo komad zemlje uboge i gole, to su njegove žitorodne njive i zelene livade, to su vinogradi koje su očevi i dedovi njegovi zasadili a ruke njegove negovale... grejala ih je nada da že se vratiti da je to jedino pravo i jedina pravda.U reči otadžbina satkane su sve želje i sve misli, sva nadanja i strepnje, sve radosti i brige... (autor)
Izdavačko preduzeće Legenda K.D. Lomina 4, 32000 Čačak, 032 348 648, legenda@eunet.rs